BLOG

Un botanist-artist francez, Patrick Blanc, este creatorul grădinii verticale, care dupa 30 de ani de muncă și cercetare de artă ecologică, a dat viaţă şi culoare betoanelor din diferite oraşe ale lumii. Primul “perete viu” al lui Patrick Blanc a fost realizat în 1988, la Muzeul Stiințelor și Industriei la Paris. 

(Pentru mai multe informații accesați site-ul: www.verticalgardenpatrickblanc.com)
Cei care se gândesc la un viitor mai verde și iubesc plantele, grădinile verticale vor fi o soluție nemaipomenită și durabilă. Pe lângă beneficiile ei, că aduce natura cât mai aproape de noi chiar și în mediul urban, grădinile verticale au un efect vizual deosebit și fabulos, care este viu și în continuă schimbare.
Se pot amenaja în casă, restaurante, cafenele, magazine, birouri și în multe alte spații atât în interior cât și în exterior. Se pot monta pe orice fel de perete (de gips carton, zidărie, beton, metal, lemn), pe gard, pe balustradă, economisind mult spațiu.
Fiecare grădină verticală poate conține multe specii de plante, formând un tablou vizual aparte prin culori și texturi.
Recipientele de plante sunt făcute dintr-un material impermeabil, care asigură hidroizolația, protejând astfel pereții de umezeală și mucegai, iar întreținerea este similară cu al oricărui recipient de plante.
Speciile de plante sunt selectate conform condițiilor climatice, în funcție de zonă, iar dacă vrem să ne gândim la mai mult decât rolul ei decorativ, putem să integrăm și un rol funcțional, cum este cel al plantelor aromatice. (Cine nu își dorește să presare pastele cu busuioc proaspăt?)
Vă prezentăm căteva exemple remarcabile:

Amenajarea exterioară a unei grădini verticale la o casă privată

Sursa: www.gettinghomedesign.com

Grădină verticală într-o curte îngustă

Sursa: www.fytogreen.com

Interiorul unui spațiu public

Sursa: www.fytogreen.com

O baie cu adevărat organică

Sursa: www.remodelista.com

Tablou de plante aromatice proasptete în bucătărie, chiar și în timpul iernii

Sursa: www.bhg.com

Tablou viu, ca o decorațiune interioară, un cadou special pentru iubitorii de plante

Sursa: www.definatalie.com